Skattefri anpartsombytning eller aktieombytning bruger man når man ønsker at bygge et holdingselskab ovenpå sit ApS eller A/S driftsselskab. En sådan ombytning sidestilles med salg. Derfor kan det udløse skat.
Derfor er reglerne om skattefri aktieombytning lavet – sådan at du kan undgå skat i forbindelse med ombytningen
Når man laver en aktieombytning ”bytter” man simpelthen aktierne i driftsselskabet med aktier i det nye holdingselskab.
I stedet for at du som før ejede driftsselskabet så ejer du i stedet nu holdingselskabet som så igen ejer driftsselskabet.
Såfremt din andel af datterselskabet har en værdi på mindst 40.000 skal du ikke have penge op af lommen til anpartskapital til holdingselskabet.

Betingelser for at foretage en skattefri anpartsombytning
– Du skal eje mere end 50% af kapitalen i driftsselskabet.
– Der skal foretages en vurdering af værdien af dit driftsselskab af et godkendt revisionsfirma som os.
– Du må ikke sælge anparterne i eksisterende selskab i 3 år efter ombytningen. Gør du det alligevel kan det udløse skat.
– Der findes andre regler som vurderes konkret i forbindelse med ombytningen.

Fordele

  • Der kan udbyttes skattefrit fra driftsselskabet til holdingselskabet når holdingselskabet ejer mindst 10 %.
  • Aktier/anparter i datterselskaber kan i de fleste tilfælde sælges skattefrit når ejerskabet er mindst 10% i datterselskabet.
  • Hvis datterselskabet går konkurs kan kreditorer som udgangspunkt ikke gå efter de penge der over årene er udbyttet op i holdingselskabet.

Ulemper

  • Stiftelsesomkostninger
  • Årlige omkostninger til årsregnskab

Vi laver altid en analyse af den optimale løsning for dig. Der findes nemlig situationer hvor det ikke kan betale sig med en skattefri ombytning.
Vi har medvirket til rigtig mange skattefrie aktie-/anpartsombytninger. Det er vigtigt det bliver lavet ordentligt ellers kan skat tilsidesætte det.
Tænker du på skattefri omdannelse tøv ikke med at kontakte os og få en gratis og uforpligtende samtale med en ekspert.

Ansvarsfraskrivelse
Ovenstående artikel tilbydes udelukkende som en service og inspirationskilde til dig. Der tages forbehold for eventuelle fejl og mangler i artiklen, eller manglende opdatering heraf. Det du finder på RevisionsCentrum ApS´s hjemmeside kan ikke erstatte konkret rådgivning. Vi opfordrer dig derfor altid til at søge konkret rådgivning inden du træffer beslutninger.