Årsregnskab

Skal du have udregnet og lavet et årsregnskab?

Vi ved alle, at et årsregnskab er tidskrævende og til tider besværligt at udarbejde, når man har mange andre opgaver der skal udføres. Derfor kan det være en rigtig god ide, at ansætte en virksomhed, som kan udregne og udarbejde et komplet årsregnskab for dig og din virksomhed.

De fleste banker foretrækker at deres kunder har en erklæring fra en godkendt revisor medført i deres regnskab. Dette kan vi være mere end behjælpelige med. Vi sørger nemlig for at din økonomiske status og midler bliver gennemgået fra ende til anden.

Om du enten skal have udarbejdet et komplet regnskab til din årsrapport, eller skal have det gennemgået af en revisor, kan du trygt overlade det til os. Vi sikrer os at dine behov bliver dækket.

Hvorfor skal man udarbejde et årsregnskab

Når man etablerer en virksomhed i selskabsform, hæfter man ikke længere personligt for økonomien, og man begrænser derfor sin egen økonomiske risiko. Dog øger man samtidig risikoen for leverandørene, bankerne m.m. Dette gør at at både samfundet men samtidig også lovgivere, at der skal være en øget gennemsigtighed når det kommer til det økonomiske aspekt af virksomhedskrivelse.

Når man taler om gennemsigtighed, er et redskab der bruges årsregnskabet. Her får man et indblik i om der har været overskud eller underskud, og generelt hvordan virksomhedens økonomiske situation er på givende tidspunkt.

regnskabet udarbejdes en gang om året, om det er små virksomheder eller større virksomheder.

Rådgivning ved årsregnskab

Hvis du allerede har udarbejdet et regnskab, kan vi være behjælpelige med økonomisk rådgivning. Vi hjælper til, hvis der skulle opstå problemer eller evt. spørgsmål skulle forekomme omkring regnskaber, programmer, regler eller noget helt fjerde.

Kontakt os da endelig for mere information, eller for et evt. tilbud på udarbejdelse af årsregnskab m.m.

Revisionscentrum ApS

Forskellige regnskabsklasser og hvor du befinder dig.

Når vi/du har udarbejdet dit årsegnskab, vil det typisk blive inddelt i en regnskabsklasse. Vi har 4 forskellige regnskabsklasser, henholdvis fra a til d.

Regnskabsklasse A – Her befinder de helt små virksomheder sig, heriblandt personlige virksomheder, interessentskaber, samt virksomheder med begrænset ansvar. Der er dog ingen størrelseskrav, dog kun at at virksomheden hæfter personligt.

Regnskabsklasse B – Under klasse b finder vi virksomheder med begrænset hæftelse, som eksempelvis anpartsselskaber (ApS), aktieselskaber (A/S), erhvervsdrivende fonde, virksomheder med begrænset ansvar. Ydermere, vil de virksomheder i regnskabsklasse b, blive inddelt i to yderligere grupper,

henholdsvis Mikro B & små B. for at være i Mikro B skal virksomheden have en omsætninger på ≤ 5,4 millioner DKK. Ydermere, skal der være ≤ 10 ansatte.

for at en virksomhed skal befinde sig i Små B klassen, skal virkosmheden have en omsætning på ≤ 89 millioner DKK. Ydermere, skal der være ≤ 50 ansatte.

Regnskabsklasse C – For at en virksomhed skal være placeret i klasse C, skal man ikke være omfattet af klasse A & B, og ikke være børsnoteret, eller statslig aktieselskaber. Her deler man også klassen op i to underklasser – henholdvis Mellemstore C og store C.

Mellemstore C skal have en balancesum på ≤ 156 millioner DKK og har en nettoomsætning på ≤ 313 millioner DKK. Ydermere, skal der være ≤ 250 ansatte.

For at være placeret i store C, skal man opfylde krav der lyder sig således – En balancesum på  ≥ 156 Millioner DKK, samt en nettoomsætning på ≥ 313 millioner DKK. og  ≥ 250 ansatte.

Regnskabsklasse D – Denne klasse er lidt anderledes. For at være placeret i regnskabsklasse D, skal virksomhederne enten være børsnoteret eller statslig aktieselskaber. Heriblandt ser vi ingen størrelseskrav til virksomhederne.

Grunden til man placere disse typer af virksomheder her, er blandt andet fordi de skal leve op til nogle regnskabsmæssige krav, som andre virksomheder ikke skal. Man siger ofte, at klasse D har de “hårdeste” regler.